Тренди ринку контейнерних перевезень 2016

Поділитися інформацією:

Завдяки видавництву «Порти України» й інформаційно-аналітичному центру «BlackSeaTrans» в Одесі вже в 10-й, ювілейний раз, відбувся міжнародний «Чорноморський контейнерний саміт», учасником і спонсором якого стала компанія «Контейнери України».

 

У рамках саміту були озвучені найактуальніші питання у сфері контейнерних перевезень, розвитку транспортної інфраструктури і конкурентоспроможності портової галузі України.

 

Подія була ознаменована не лише виступом професіоналів галузі, таких як Анастас Коккін (генеральний директор компанії «ГПК Україна»), Андрій Соколов (директор ДП «Херсонський морський торговельний порт»), Лев Боязітов (експерт Громадської ради ДФС), а й наміченими тенденціями ринку контейнерних перевезень.

 
Експерти надали практичні рекомендації у сфері реалізації приватизації портів, організації мультимодальних перевезень в Україні, поділилися досвідом роботи в умовах 01.07.2016 року резолюції MSC.380 (94) від 21.11.2014, що набула чинності. Так само, були презентовані пілотні проекти ІСПС (Інформаційна система портового співтовариства) «Єдине вікно» й Одеської митниці як інструменти спрощення торгівлі і переміщення товарів.

 
Були намічені тенденції і перспективи розвитку зростання контейнерних вантажопотоків, у тому числі за допомогою річкового транспорту, мультимодальних перевезень і конкуренції серед портових контейнерних терміналів України.
Завдяки зниженню часу оформлення електронних декларацій на Одеській митниці майже вдвічі, в порівнянні з показниками 2015 року, збільшився обсяг електронного декларування вантажів у поточному році. У перспективі необхідно прийняти рішення з оформлення електронних документів: на вихід судна, надання попередньої інформації для роботи CARGO TARGETING SYSTEM, оформлення експортних вантажів. Це прискорить документообіг і сприятиме збільшенню вантажопотоків.

 

Планувальником залізничних перевезень була запропонована АС «Месплан» (Автоматизована система документообігу замовлень на перевезення вантажів і формування планів), яка має низку переваг як для експедиторів і стивідорів, так і для митниці й агентів. Основна безперечна перевага – отримання розпорядження на завантаження/вивантаження вантажу, узгодження відвантаження вантажу, оформлення приходу/відходу судна віддалено.

 

Усі шанси на перспективний розвиток має і контейнерний сервіс на річковому транспорті за рахунок локальних і глобальних тенденцій. Наприклад, завдяки світовій тенденції зростання контейнеризації вантажів (поки в Україні це менше 5% від усього обсягу, тоді як у світі цей показник складає близько 67%). В умовах посилення вагового контролю Укррічфлот все таки дозволяє використовувати максимальну вантажопідйомність контейнерів до 28,7 т, а збільшення залізничних тарифів (прогнозоване дорожчання становитиме не менше ніж 10%) приведе споживачів до пошуку економніших варіантів контейнерних перевезень.

 

Учасники міжнародного «Чорноморського Контейнерного Саміту» згодні з рекомендаціями Центру зі спрощення процедур торгівлі й електронних ділових операцій (СЕФАКТ ООН) і єдині в думці, що: «Найважливішими попередніми умовами успішного механізму спрощення є політична воля уряду і відповідних державних органів і всебічна підтримка і участь ділових кіл». Під час дискусії всі представники великих компаній висловили зацікавленість в інтенсивному розвитку контейнерного ринку України.

 
Український ринок контейнерних перевезень, на загальну думку експертів галузі, має всі ознаки зростання, хоча ще не мало труднощів на шляху до стабільної динаміки. Компанія «Контейнери України» стежить за трендами ринку і йде «в ногу з часом», щоб оперативно і гнучко вирішувати завдання наших клієнтів

 

Черноморский контейнерный саммит

 

Черноморский контейнерный саммит

 

Черноморский контейнерный саммит

 

Черноморский контейнерный саммит

 

Черноморский контейнерный саммит

 

Черноморский контейнерный саммит

Компания «Контейнеры Украины»

С 2005 года занимаемся поставками контейнеров для всех видов грузов. Более 4500 клиентов, включая крупные компании, из разных регионов Украины убедились в качестве нашего сервиса и продукции, а также в высоком профессионализме наших сотрудников.