Нестандартне застосування рефрижераторних контейнерів

овочі у рефконтейнері
Поділитися інформацією:

На сьогодні морські контейнери можна модифікувати для різних потреб. Основне завдання рефрижераторних контейнерів – це зберігання і транспортування замороженої або свіжої продукції. Проте контейнери можна застосовувати і для виконання нестандартних завдань:

1. ОХОЛОДЖЕННЯ ЯЛИНОК

Американська Компанія Noble Mountain Tree Farm часто транспортує ялинки на великі відстані, в регіони з різним кліматом. Для того, щоб доставити ялинки у цілості, їх перевозять у рефконтейнерах, де підтримується оптимальний температурний режим.

Елка в рефконтейнере

2. БУДИНОК ДЛЯ ВИМИРАЮЧИХ ЖАБ

Жаби «corroboree» були досить поширені в Австралії, проте впродовж 1980-х і 1990-х їх популяція значно зменшилася через грибкову хворобу і посуху. На цей момент налічується всього 18 колоній, більшість з яких нараховує менше ніж 5 дорослих особин. Щоб запобігти вимиранню цього виду, 200 жаб упіймали і розмістили в рефрижераторних контейнерах. Для них був створений особливий мікроклімат у контейнері, що дозволило не лише вдало транспортувати їх у більш сприятливе середовище, а й отримати збільшення потомства.

Рефрижераторні контейнеривідіграли важливу роль у збереженні цього виду жаб.

Жабы в рефконтейнере

3. ТИМЧАСОВЕ ЖИТЛО НА АНТАРКТИЧНИХ ДОСЛІДНИЦЬКИХ СТАНЦІЯХ

На Новій Землі є дослідницька станція, на ній розміщена астрономічна обсерваторія. Вчений Паоло Каліссе, університет Нью Саус Уельс, повідомив, що одного дня на станцію прибуло багато вчених і йому довелося спати в модифікованому рефрижераторному контейнері.

На щастя контейнер вичерпав себе як холодильник і заздалегідь використовувався як гуртожиток, тобто це був вже не традиційний рефрижераторний контейнер. Сама дослідницька станція Бухта Нової Землі сконструйована з морських контейнерів, скріплених болтами.

Рефконтейнеры в Арктике

4. БОТАНІЧНА КОЛЕКЦІЯ

Засноване в Австралії природниче й історичне об’єднання Outback Gondwana Foundation зібрало колекцію з 400 різновидів рослин для досліджень і зберігало їх у рефрижераторних контейнерах.

цветы в рефконтейнерах

5. ВИВЧЕННЯ ДІЇ ВУГЛЕКИСЛОТИ

Дослідники застосували рефрижераторний контейнер для системи, яка була створена для вивчення впливу вуглекислоти на окремі групи мікробів.

6. ВИВЧЕННЯ ЕФЕКТУ DDE НА КРИЛІ

Рефрижераторний контейнер був використаний для вивчення хімічної сполуки під назвою DDE на маленькому виді ракоподібних. У контейнері відтворили природні умови Антарктики.

7. АРХІТЕКТОРСЬКА СТУДІЯ

Архітектор з Каліфорнії переробив рефрижераторний контейнер у студію.

Він заявив, саме герметичність рефрижераторного контейнера спонукала його на будівництво студії.

8. ПРОСТІР ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ АНАЛІТИЧНОГО УСТАТКУВАННЯ

Модифікований контейнер використовувався дослідниками з Університету Каліфорнії Берклі і національної лабораторії Лоуренс Берклі для зберігання аналітичного устаткування. Устаткування потрібне було для експерименту, в якому досліджувалася поведінка деяких речовин у різних температурних умовах. Контейнер дозволяв контролювати температурний режим, що було вкрай важливо для устаткування.

9. РИБНІ І ОВОЧЕВІ ФЕРМИ.

Учений Есмето де ла Гарза об’єднався з архітектором Джойсом Роснером для проектування будівлі, зробленої з б/у рефрижераторних контейнерів. Будівлю була оснащено системою поливу і агрокультурною системою для вирощування овочів і риби.

Рефрижераторний контейнер ідеально підійшов для такого проекту, оскільки він екологічний, мобільний і економний у використанні води. А також такі будівлі не завдають шкоди довкіллю.

овощная ферма в рефконтейнере

10. ТРАНСПОРТУВАННЯ АНТАРКТИЧНИХ КРИЖАНИХ ПОРІД

США використовує рефрижераторні контейнери для перевезення крижаних порід з Антарктики для подальшого вивчення.
Учені сподіваються, що вивчення ізотопів і газів, заморожених у крижаних породах, дасть можливість людству краще дізнатися про зміни в кліматі планети.

11. БІОБЕЗПЕЧНЕ ЖИТЛО ДЛЯ АМФІБІЙ

Добродійна організація Durrell Wildlife Conservation Trust використовує рефрижераторні контейнери як біобезпечне житло для амфібій, народжених у неволі. Амфібії, що живуть у цих контейнерах, захищені від хвороб і інших впливів ззовні. Якщо інші амфібії в Джерсі почнуть вимирати, то буде можливість зберегти вид.

Компания «Контейнеры Украины»

С 2005 года занимаемся поставками контейнеров для всех видов грузов. Более 4500 клиентов, включая крупные компании, из разных регионов Украины убедились в качестве нашего сервиса и продукции, а также в высоком профессионализме наших сотрудников.