Будинок-трансформер з вантажного контейнера

Поділитися інформацією:

Яких тільки будівельних вишукувань не зустрінеш сьогодні! Здавалося б, все необхідне вже давно було винайдено. Але це не так. З кожним днем нас все більше і більше дивують унікальні винаходи. Одним з таких винаходів є будинок-трансформер з вантажного контейнера.

 

Не так давно архітектор Адам Калкін успішно довів, що навіть контейнер для вантажних перевезень можна перетворити у стильний, сучасний та достатньо комфорний жилий простір. А зробити це можна лише одним натисканням кнопки. Цей архітектурний шедевр носить назву Push Button House, а його творець стверджує, що примусити його «діяти» простіше простого. Варто лише натиснути кнопку – й звичайний вантажний контейнер перетворюється у розкішну кімнату з обіднім столом, диваном для відпочинку, ванною, невеликою бібліотекою та багатьма світильниками. На повну «трансформацію» такого будинку уходить всього 90 секунд. У зібраному вигляді він виглядає як звичайний металевий контейнер. Архітектор Калкін продовжує дивувати публіку. Його останній проект став ще цікавішим: при натисканні на кнопку контейнер перетворюється у п'ятикімнатний будинок! До речі, саме Адам став першовідкривачем і активним популяризатором теми контейнерів в будівництві.

 

На щастя, будинки-трансформери з вантажних контейнерів сьогодні доступні майже кожному. Звісно, конструкція іх дещо простіша, ніж у описанному вище винаході Адама Калкіна, але за надійністю та довговічністю зовсім не поступається традиційним капітальним спорудам.

В основі будинку-трансформера знаходиться просторова рама блок-контейнера типу каскад. Ця рама є успішною зварною конструкцією з кутів та швелеру. Саме вона слугує основою довговічності будинку-трансформера.

 

Стіни будинку являють собою сендвіч-панелі, які мають наступну конструкцію:

  • дерев'яне оздоблення зовні;
  • напівпроникна мембрана;
  • дерев'яний каркас, який складається з осередків глибиною 100–150 мм, наповнених утеплювачем;
  • ще одна мембрана;
  • дерев'яне оздоблення всередині.

 

Конструкція підлоги та стелі виконана за таким самим принципом, що й стіни будинку-трансформера. Зовні статева панель захищена сталевим листом, між сталевими лагами розташовані дерев'яні, потім йдуть мембрани з утеплювачем, міцна фанерна підлога на дерев'яній підкладці та внутрішнє покриття. Стельова панель виготовлена ​​аналогічним способом.

 

 

 

Компанія «Контейнери України»

З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників.