Зберігання, перевезення молока та молочних продуктів

Поділитися інформацією:

За даними прес-служби Міністерства аграрної політики, у 2018 році Україна увійшла в першу 10-ку країн-експортерів молочної продукції. Це стало можливим за рахунок покращення якості сировини. Дотримати її допомагає правильно підібране обладнання для зберігання та/або перевезення.

 

Перевозять сире молоко безтарним способом, молочні продукти – тарним.

 

Безтарне перевезення здійснюється у бідонах, автоцистернах, танк-контейнерах.

 

Танк-контейнери оснащуються паровою рубашкою для підтримання температури не вище +6°С. Ихній внутрішній шар вкритий харчовою сталлю.

Таблиця 1: Характеристики танк-контейнера для перевезення молока

Характеристика

Значення

Довжина, м

6,096

Ширина, м

2,430

Висота, м

2,590

Максимальний об'єм, л

24 000

Мінімальний тиск, бар

6

Минімальна товщина оболонки, мм

6

Запобіжний клапан

Звичайний

Нижній зливний пристрій

3

Для харчових вантажів

Так

Додаткове обладнання

Парова рубашка

 

Вимоги, щодо танк-контейнерів (контейнерів-цистерн):

  • Контейнер використовувався раніше тільки для перевезення молока.
  • Був попередньо помитий, продезінфікований та висушений.
  • Внутрішню поверхню виготовлено з нетоксичного харчового матеріалу.
  • Оснащений системою охолодження.
  • Отвори мають щільно закриватися.
  • Не допускається проливання рідини та потрапляння сторонніх предметів та/або запахів.
  • Наявність пломб та замків, що запобігають несанкціонованому злому.

 

Мал. 1: Танк-контейнер для перевезення та зберігання молока

Зберігання, перевезення молока та молочних продуктів

 

Тарний спосіб перевезення молочних продуктів здійснюється у морських рефрижераторних контейнерах 20, 40 та/або 45 футів.

 

Цей спосіб передбачає попереднє пакування та фасування молочних продуктів: у фляги, пакети, пластиковий або скляний посуд та ін. Потім, вкладається у коробки. В залежності від вимог замовника, країни-отримувача та/або перевізника вантаж палетується.

Таблиця 2: Характеристики рефрижераторних контейнерів для перевезення молочних продуктів

Характеристики

20 DCRF

40 HCRF

45 HCCRF PW

Внутрішня довжина, м

5,455

11,638

13,158

Внутрішня ширина, м

2,260

2,284

2,282

Внутрішня висота, м

2,275

2,557

2,557

Об'єм, м³

28

68

75-76

Вантажопідйомність, кг

23 000

27 990

27 300

Діапазон температур, °С

-30 до +25

-40 до +25

-40 до +25

Кіл-ть європалет (800*1200 мм)

10

23

32

Кіл-ть стандартних палет (1000*1200 мм)

9

20

26

Виробники рефрижераторних установок

Обладнання Thermo King, Запчастини StarCool, Carrier, Daikin

 

Мал.2: Рефрижераторний контейнер для перевезення молочних продуктів 20 DCRF

Зберігання, перевезення молока та молочних продуктів

 

Спеціалізоване обладнання здатне зберігати молоко та молочні продукти максимально довго та у належній якості.

 

Таблиця 3: Термін та умови зберігання молока та молочних продуктів

Продукт

Температура зберігання, °С

Вологість, %

Термін зберігання, днів

Майонез

0 до +10

75

30

Маргарин

-9 до 0

80-85

45-75

Масло коров'яче, вершкове

до +6

80

10

Масло десертне

-5 до +5

75-80

30

Масло чайне й з харчовими наповнювачами

-5 до +5

75-80

20

Масло топлене у бочках

-6 до -3

75-80

360

Масло топлене у бочках

-18 до -10

75-80

90-120

Масло топлене у скляних банках

-3 до 0

75-80

90

Масло топлене у металевих банках

-3 до 0

75-80

360

Масло вершкове несолоне

-15

80

300

Масло вершкове солоне

-15

85

180

Молоко пастеризоване

до +2

80-85

2

Молоко згущене у герметичній тарі

0 до +10

85

360

Молоко згущене у негерметичній тарі

0 до +10

85

240

Морозиво молочне вагове

-24 85-90

30-45

Морозиво молочное фасоване

-24

85-90

60-75

Морозиво молочне з використанням стабілізаторів

-24

85-90

105

Морозиво плодово-ягідне ароматичне

-24

85-90

75

Морозиво плодово-ягідне з використанням стабілізаторів

-24

85-90

75

Морозиво вершкове вагове

-24

85-90

90

Морозиво вершкове фасоване

-24

85-90

105

Пломбір ваговий

-24

85-90

105

Пломбір фасований

-24

85-90

105

Вершки

до +1

80

30

Сметана у бочках до 25% жирності

0 до +1

80-85

90

Сметана у бочках до 20% жирності

0 до +1

80-85

75

Сир м'який

0 до +4

80-85

15

Сир твердий сичужний

-5 до 0

85-90

150

Сир нежирний/жирний

0 до +1

75-80

60

 

Обидва види транспортної тари мають бути чистими, без сторонніх запахів та відповідати санітарним нормам.

 

Саме таке обладнання Ви можете придбати або орендувати у нашій компанії. Дзвоніть. Будемо раді Вам допомогти.

Рефконтейнери нові и Б/В з гарантією впродовж року

Компанія «Контейнери України» - лідер на українськом ринку в області продажу та оренди рефконтейнерів. У асортименті контейнери від 20 до 45 футів, включаючи модифікації підвищеної місткості HC та HC PW. Ну усі частини (компресор, контролер, конденсатор) діє гарантія 1 рік на нові рефи й до 6 місяців на б/в.