Зберігання та перевезення курячих яєць 27.02.2019 Поділитися інформацією:Завдяки своїй харчовій цінності споживання курячих яєць з кожним роком збільшується на усіх континентах. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) середній показник споживання яєць на 1 душу населення в світі складає біля 10 кг на рік. Та цей показник зростає. Украіна входить в першу 10-ку країн за об'ємом експорту курячого яйця. Основні споживачі яєць українських кур-несучок – країни ЄС, Ірак, Катар, ОАЕ. За січень-липень 2018 року експорт зріс вдвічі порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Збільшення попиту призвело до збільшення об'ємів виробництва яєць в Україні. Щоби споживач отримав товар гідної якості, потрібно враховувати вимоги до його зберігання та перевезення. Таким чином, максимальний термін зберігання столових яєць складає 90 діб, а дієтичних – не більше 7-ми. Яйца надто чутливі до перепадів температури. Приміщення, в якому вони зберігаються, має бути добре вентильованим. Це допоможе уникнути конденсації вологи на шкаралупі та/або упаковці. Табл. 1: Термін зберігання курячого яйця в залежності від температури та вологості повітря Температура Відносна вологість Термін зберігання Дієтичні 0… +2°С 75-80% До 7 діб Столові помиті 0… +2°С 85-88% До 12 діб Столові 0… +2°С 85-88% До 25 діб Столові -2… 0°С 85-88% До 90 діб Дієтичні та столові яйця маркують літерами «Д» та «С» відповідно. Ще на кожне яйцє наносять дату сортування й категорію (для столових): вища (В), 0, 1, 2 та 3. Правильная Упаковка Пакуються яйця у спеціальний прес-картон або лотки (комірки). Лотки розміщують у коробки з гофрованого картону окремо за видом та категорією. В 1 коробку вміщується 12 лотків або 360 яєць. ВАЖЛИВО! В кожній категорії однієї партії припустимо 6% яєць, що відносяться до нижчої категорії за своєю масою. Мал. 1: Обов'язкове маркування кожної коробки яєць На етикетці транспортної тари вказують: Юридичну адресу виробництва; Назву продукту, вид, категорію; Дату сортування; Строк придатності та умови зберігання; Інформацію щодо сертифікації. Тара для зберігання та перевезення В якості тари для перевезення курячих яєць використовують морські рефрижераторні контейнери. Це дає можливість: Контролювати та регулювати температурний та режим вологості повітря; Зберігати продукцію на постійній основі; Перевозити товар авто, ЗД та морем. В залежності від об'єму продукції, обирають 20, 40 або 45-футові контейнери. Табл. 2: Максимальний об'єм курячих яєць, запакованих у коробки по 360 штук Тип контейнера Максимальна вага яєць, тонн Кількість коробок по 360 яєць, шт. 20 DCRF 14,5 40 40 HCRF 29 80 45 HCRF 31,8 88 ВАЖЛИВО! В один контейнер завантажують до 5 партій яєць послідовних днів сортування. Мал. 2: Вже завантажена партія яєць у рефрижераторний контейнер Купівлю, лізинг та/або оренду будь-якого рефрижераторного контейнера можна оформити у нас. Залишайте заявку – отримайте консультацію спеціаліста. Рефконтейнери нові и Б/В з гарантією впродовж року Компанія «Контейнери України» - лідер на українськом ринку в області продажу та оренди рефконтейнерів. У асортименті контейнери від 20 до 45 футів, включаючи модифікації підвищеної місткості HC та HC PW. Ну усі частини (компресор, контролер, конденсатор) діє гарантія 1 рік на нові рефи й до 6 місяців на б/в. Покупка Оренда