Використання битовок в умовах знижених температур

Поділитися інформацією:

Конструкції з блок-контейнерів заслужено отримали популярність та широкий вжиток в самих різних галузях . Вони використовуються і як житло, і як офіси, і як торговельні точки, пункти пропуску – усього не перерахувати.

Проектуванням та виробництвом блок-контейнерів займається багато фірм та компаній. Освічені, висококваліфіковані проектувальники, як правило, враховують, за яких умов буде експлуатуватися будівля, зібрана з блок- контейнерів. Від цього залежать особливості їхньої конструкції, обробки, оснащення.

Особливої уваги до себе вимагають конструкції, яким доведеться експлуатуватися в екстремальних умовах Півночі. Для них застосовується спеціальна система утеплення.

 

Щоб скоротити витрати на будівництво тимчасових споруд (битовка, що не кажіть, – саме така споруда), часто вдаються до зведення дерев'яних битовок. Якщо забезпечити надійну теплоізоляцію, у них можна жити й в сильні морози. Але тут виникає інша проблема: теплоізоляція здатна утримувати тепло, але ніяк не нагрівати приміщення. Нагрівають – опалювальні прилади, які, коли на вулиці мороз 30-40 градусів, повинні працювати з повною потужністю. Ось тут й доводиться задуматися про пожежобезпечність матеріалів, з яких вироблено битовку. Дерево, навіть спеціально оброблене, не відноситься до негорючих матеріалів.

 

Висновок: для експлуатації в умовах низьких температур переважають битовки з металевих блок-контейнерів.

  • Простір між зовнішньою та внутрішньою обшивками блок-контейнерів заповнюється негорючими матеріалами, що володіють підвищеними теплоізоляційними характеристиками. Найбільш часто використовують плити з пінополіуретану. Приблизно за такою ж схемою утеплюють підлогу: між чорновим настилом та чистовою поверхністю вкладається шар мінеральної вати.
  • Крім того, здійснюється гідроізоляція підлоги та стін. Шар гідроізоляції складається з водовідштовхувальної плівки та дренажної мембрани. Все це посилюється спеціальними будівельними сумішами. Правильно виконана гідроізоляція захищає битовку та людей, що в ній живуть, від згубного впливу вологи. Вітрозахистна покрівля битовок також має теплогідроізоляційний шар.
  • Для того, щоб уникнути щілин у віконних та дверних отворах, встановлюють багатокамерні пластикові вікна й двері, які монтуються з використанням піни на основі поліуретану.

 

 

Компанія «Контейнери України»

З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників.