Історичні дані про контейнерні перевезення

Поділитися інформацією:

Історія контейнерних вантажоперевезень почалася в кінці XIX століття. На початку XX століття контейнери почали використовуватися американцями для транспортування різних вантажів по залізниці між штатами Іллінойс і Вісконсин. Технічні характеристики конструкцій таких контейнерів дозволяли використовувати їх для перевезення вантажів автомобільним, залізничним транспортом, а також на вантажних судах. Згодом з'явилися спеціальні судна, службовці для транспортування вантажів у контейнерах. Перше таке судно було створено у 1951 році в Данії. Спочатку у вантажних контейнерах було неможливо перевозити великі партії вантажів, оскільки їхній об'єм був набагато меньше, ніж тепер.

 

Контейнери як універсальний засіб перевезень. З розвитком міжнародних транспортних перевезень стає питання щодо створення універсальних контейнерів. Вони мали б стати більш місткими, ніж раніше, та підходити для перевезень за кордон. Розробкою таких контейнерів зайнявся американець Малкольм Маклін. Пізніше для кожного виду контейнерів було розроблено стандарти. У 1770-і рр. було введено стандарти ISO, та контейнери пройшли стандартизацію.

Завдяки широкому використанню контейнерів для міжнародних вантажоперевезень цілі поїзди, вантажні суда, перевалочні пункти і порти були переобладнані для використання контейнерів. У теперишній час контейнерні вантажоперевезення є самим розповсюдженим засобом транспортування вантажу не залежно від виду транспорту. Контейнери зручні тим, що їхнє транспортування можна здійснювати за допомогою автомобільного, залізничного, морского, річкового та авіатранспорту.

 

Контейнерні перевезення сьогодні. Универсальність контейнерів підтверджена тим, що сьогодні більше 66 портів, що знаходяться на території Європи, забезпечують вантажооборот у розмірі одного мільйону TEU в рік. Лише один з подібних портів, що розташований у Санкт-Петербурзі. Це пов'язано з тим, що Росія в основному є постачальником сировини на міжнародному ринку, а готова експортна продукція відправляється невеликими партіями. У зв'язку з цим санкт-петербурзький порт зазвичай слугує для приймання контейнерних вантажів з-за корднону.

На сьогоднішній день міжнародні контейнерні вантажоперевезення широко затребувані. Це й не дивно, адже транспортування вантажів у контейнерах дає можливість оптимізувати витрати, що, у свою чергу, дозволяє збільшити вантажообіг та позитивно відображається на фінансовому положенню компанії. Саме цьому вантажоперевезення у контейнерах використовуються як великими підприємствами, так й компаніями малого та середнього бізнесу. Чималий інтерес такий вид вантажоперевезень представляє для приватних осіб і індивідуальних підприємців.

 

Компанія «Контейнери України»

З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників.