Історія виникнення танк-контейнерів

Поділитися інформацією:

Танк-контейнери, або цистерни, застосовуються для транспортування різних рідин, зріджених газів, а також деяких сипучих продуктів. Перевезення рідин здавна відіграє важливу роль в життєдіяльності людини. Колись давно воду для втамування спраги і побутових цілей перевозили в шкіряних мішках, а вино поставлялося на продаж в дерев'яних бочках. Такі бочки вважалися універсальними - їх використовували для перевезення рідин не лише по воді, але й для переміщення сухолодом. Своєрідними сухопутними «контейнеровозами» у той час були вози, в які запрягали коней або биків.

 

У XX столітті бочки перевозили в залізничних вагонах. У Північній Америці цей вид перевезення був особливо відомим для транспортування нафти. З часом конструкція бочок вдосконалювалася , все більшу популярність набувало зварювання металу, виготовлення болтів та клепок. Стрімкий розвиток техніки та науки пизвів до виникнення сеціальних резервуарів для залізничних вагонів та цистерн для стальних судів. Як правило, такі цистерни виготовлялися для конкретних цілей та експлуатувалися на протязі всього строку служби корабля або вагону. Транспортування рідин також проводилося у відсіках танкерів або судів

 

У 1960–1970-х рр. було введено стандарти для виготовлення контейнерів. Це стало справді революційним відкриттям, яке дозволило здійснювати завантаження та розвантаження судів у декілька разів швидше, ніж раніше. Крім того, стандартизація дозволила значно скоротити час перевантаження судна з часу його прибуття у гавань. Якщо раніше процедура розвантаження та перевантаження судна займала біля 10 днів, то тепер всього за один-два дні судно могло знову відправитися за місцем призначення.

 

На сьогоднішній день танки являють собою контейнери , що складаються з каркасу та цистерни, що обладнана зливною арматурою та спеціальними приладами для розвантаження під тиском. До перевезення та зберігання у танк-контейнерах допускаються наступні продукти:

  • Харчові: спиртовмісні рідини (горілка, коньяк, вино і т.д.), харчові олії, концентровані фруктові соки, молоко, мінеральні води, харчові добавки й ін..
  • Промислові: нафта та нафтопродукти, зріджені гази, сольові розчини, фарби, масла й змащення, хімічні речовини, жирні кислоти та ін.

 

Компанія «Контейнери України»

З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників.