Як облаштувати дачний будиночок для проживання взимку

Поділитися інформацією:

На питання, винесене в заголовок статті, однозначну відповідь дати неможливо. Все залежить від того:

  • з якого матеріалу побудований будиночок,
  • які його розміри,
  • чи має він електропостачання,
  • чи присутні в ньому опалювальні прилади та споруди,
  • наскільки надійна теплоізоляція.

 

Тільки знаючи точну відповідь, на перераховані питання, можна дати конкретні рекомендації. Проте, існують загальні поради принципового характеру.

 

В першу чергу, будівлю необхідно утеплити: спочатку – стіни та підлогу, потім стелю, вікна, зовнішні двері. Якщо в якості дачного будиночку Ви використовуєте блок-контейнер, дачну битовку, утеплюйте за наступною схемою:

  • закладіть теплоізоляційний матеріал (пінопластові плити, мінеральну вату, скловату) між внутрішньою та зовнішньою обшивками;
  • за допомогою таких самих матеріалів утепліть стелю та підлогу;
  • зверху утеплювача покладіть спеціальну плівку для гідроізоляції.

 

В ідеалі, якщо є фінансові можливості, потрібно встановити пластикові склопакети. Коли будиночок надійно утеплений, слід подумати щодо його опалення. Опалювати не утеплений будинок – все одно, що опалювати вулицю.

Якщо будинок не електрофіковано, встановіть електричні обігрівачі. Але, перед цим, як це зробити, обов'язково (!) запросіть спеціаліста-електрика. Нехай він надасть заключення – чи витримає електропроводка будинку значні навантаження. Якщо такого заключення немає – не ризикуйте.

 

Коли забезпечувати будинок теплом за допомогою електроопалювальних приладів неможливо, прийдеться подумати про спорудження печі або водяного опалення. Кожний з цих видів опалення має свої недоліки й переваги. Наприклад, при наявності водяного опалення взимку, за умов сильних морозів, ви не зможете надовго відлучитися з дому. Не будете регулярно опалювати – замерзне вода в опалювальній системі та виведе її з ладу.

Питання майбутнього обігріву дачного будинку потрібно вирішувати навесні. Тоді у Вас буде достатньо часу, щоб реалізувати задумане. Все вищесказане має відношення до будинків, що вже побудовані.

 

Якщо Ви лише приступили до будівництва дачного будинку, питання його повноцінного використання зимою вирішується значно простіше. Обирайте блок-контейнери, які мають надійну теплоізоляцію, та в яких передбачено монтаж опалювальних систем. Роблячи вибір не забудьте звернути увагу на їхню надійну пожежобезпеку .

 

 

Компанія «Контейнери України»

З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників.