Як обрати рефрижераторний контейнер

Поділитися інформацією:

Будь-який тип логістики, в тому числі й складській, потребує вибору адекватної тари. Він залежить від вимог, що висуваються до умов зберігання товару. Продукти харчування, медикаменти, хімічні речовини потребують дотримання температурного режиму. Ця потреба є ключовою у виборі засобів їхнього зберігання та/або перевезення.

Економічно обгрунтованим та найзручнішим засобом, що вирішує обидві задачі, - зберігання та перевезення, є морські рефрижераторні контейнери. Замість побудови дорогих стаціонарних складів у світі існує стійка тенденція покупки або оренди рефконтейнерів. Їхня експлуатація не вимагає спеціальних навичок та знання. Вони мобільні.

Як вибрати рефконтейнер: на що звертати увагу

Обираючи рефрижераторний контейнер, слід знати такі його характеристики:

Розміри

Стандартними вважаються 20, 40 й 45-футові контейнери, сертифіковані за ISO. Потрібно врахувати його габарити. Адже в умовах стаціонарного зберігання необхідно виділити для нього площу. Місткість контейнерів напряму впливає на кількість товару, що завантажується до нього. Від об'єму товару, що перевозиться, залежить прибуток компанії.

Температурний режим

Оскільки до температурних умов зберігання продуктів пред'являються різноманітні вимоги, рефконтейнер покликаний для того, щоб їх дотримати. Наприклад, температура зберігання свіжої риби має бути не більше +2°С, морозива - досягати -20 ° С. Отже, обираючи рефконтейнер, слід звернути увагу на можливості його температурного діапазону. В ідеалі він повинен складати від -25 до + 25 ° С.

Виробник

Тут все просто. Краще не експериментувати та не ризикувати. Обладнання Thermo King, Carrier, Daikin і Star Cool - ось ті стовпи виробництва рефустановок, на які варто покластися. Надійність установки убезпечить Ваш товар та збереже Вам сон.

Як обрати рефрижераторний контейнер

Ці питання краще одразу вияснити у менеджера. Також, можна приїхати на візуальний огляд контейнера. У такому випадку Вам буде корисно звернути увагу на:

  • Двері. Відкриватися вони мають легко. Нижні й бокові ущільнювачі та резинки повинні бути цілими.
  • Підлога має бути рівною, стеля - не провислою, пороги - не сильно гнилими. Якщо присутні стьоки води, це значить, стеля не герметична.
  • Стінки контейнера мають бути щільні, без відшаровувань. Їх краще простукати.
  • Зовнішня обшивка корпусу. Допускаються заплатки, але не наскрізь. Вм'ятини та зовнішні дефекти за умови, що вони не скрізні, на ефективність роботи агрегату не відображаються.
  • Конденсатор. Має візуальну подібність до авто-радіатору. Має бути жорстким, без ознак осипання металу та явних механічних пошкоджень. На його нижній поличці не має бути масляних потьоків. В іншому випадку має місце витік фреону.
  • Компресор. Його робота перевіряється лише у процесі. Необхідно увімкнути обладнання. На самому компресорі знаходиться шильдик з числами. Третя та четверта цифри на ній означають рік випуску компресора. У процесі експлуатації у солоному середовищі моря його болти та кришка можуть іржавіти. Але на його експлуатацію це не впливає.

підключаємо рефконтейнер

У розетку с напругою мережі 380В. Тумблер START/STOP піднімаємо догори. Контроллер починає тестувати обладнання у такому порядку: двигун випарника, нагрівальні ТЕНи, двигун конденсатора, компресор. На екрані блоку управління відображаються температури у камері й та, яка задана. Відразу після включення шум роботи компресора трохи голосніший, ніж у подальшому. Це пов'язано з тим, що масло ще не розігнане усією системою. Під час роботи вентилятора конденсатора має дмухати тепле повітря.

Як обрати рефрижераторний контейнер
Показати роботу рефрижераторних агрегатів Вам зможуть наші спеціалісти. Дзвоніть та/або пишіть, якщо хочете знати більше про сучасне холодильне обладнання.

Рефконтейнери нові и Б/В з гарантією впродовж року

Компанія «Контейнери України» - лідер на українськом ринку в області продажу та оренди рефконтейнерів. У асортименті контейнери від 20 до 45 футів, включаючи модифікації підвищеної місткості HC та HC PW. Ну усі частини (компресор, контролер, конденсатор) діє гарантія 1 рік на нові рефи й до 6 місяців на б/в.