Камера шокового заморожування 16.01.2019 Поділитися інформацією:Потреба у довготривалому зберіганні продуктів для людства була актуальною спокон віку. Ціль консервації – збереженість харчових властивостей, свіжості, енергетичної цінності та зовнішнього вигляду будь-якого продукту. Історично склалося так, що найбільш прогресивним засобом консервації є швидке заморожування продуктів харчування. Цей спосіб консервації зберігає всі вищезазначені якості за рахунок: блокування ряду окислювально-відновлювальних процесів; знищення патогенної мікрофлори; зниження активності вільної води. Раніше ми вже писали про історію виникнення морських рефрижераторних контейнерів. Й до сьогодні це найбільш ефективна тара для довготривалого зберігання та перевезення вже охолодженої та/або замороженної продукції. До того ж, перед тим як цю продукцію перевозити або зберігати, її необхідно правильно підготувати, тобто. консервувати. Ще у 1922 році натураліст Кларенс Бердсай, під час експедиції на північ Канади, запримітив у місцевого племені деякі хитрощі. Інтуїти займалися рибальством багато віків. Суворі умови проживання навчили їх не тільки вміло ловити здобич, але й зберігати смак та якість риби довгий час. Бердсай звернув увагу, що для якісного зберігання риби важлива не лише низька температура, але й повітря, що її обдуває. У 20-х роках того ж століття ним було проведено низку експериментів. В результаті «ескімоська мудрість» була запатентована Бердсаєм. В 1930 році риба, м'ясо, овочі та фрукти, заморожені за його методикою, вже з'явилися на полицях американських супермаркетів. До того ж, перший блискучий прорив не вдався. Стан та пріорітети розвитку науки були не на стороні Бердсая. Процесами, що відбуваються на міжклітинному й молекулярному рівнях, наука не займалася. Перша компанія, яка буда заснована Кларенсом, збанкрутувала. Аж до 1985 року цей метод заморозки так й не отримав свого масштабного розповсюдження. Розквіт використання цієї технології прийшовся на період зростаючої потреби у використанні компесорно-морозильних установок. Як ще відмічав раніше Бердсай, при заморожуванні продукту провідну роль грає швидкість самого процесу. Вона безпосередньо впливає на розміри кристалів льоду, а отже, на структурні зміни у продуктах. Шокова заморозка є одним з найпопулярніших сучасних способів зберігання продуктів. Це єдиний метод, який не викликає змін у хімічному складі, тому що. швидкість охолодження харчових продуктів така сама, що й швидкість мікрокристалізації вологи. За умови звичайного замерзання кристали льоду больше за молекули води. Волога, що замерзає у продукті, руйнує його структуру за рахунок великого об'єму. У результаті при розморожуванні сам продукт втрачає форму, вагу та багато цінних властивостей. Технологія шокової заморозки дозволяє створювати кристали льоду та молекули води однаковими за розмірами. Отже, структура продуктів не руйнується взагалі, а після розморожування у їжі зберігаються усі її початкові властивості. Переваги використання сучасних камер шокової заморозки: Скорочення часу заморожування у 3-10 разів. Збільшення строку зберігання продукції. Збереження структури тканин, вітамінів й мікроелементів продуктів за рахунок высокої швидкості охолодження продукту з одночасним обдувом (-30/35°С). Збереження свіжості, смаку й харчової цінності продуктів за рахунок запобігання висихання. Блокування чи зупинка бактеріологічного середовища за рахунок швидкості заморожування. Зниження частки усушки та завітрювання з 5-10% до 0,8% в результаті блокування інтенсивного випаровування рідини. На согодні інсують повітряна, безконтактна та контактна шокові заморозки. Ця класифікація відноситься скоріш не до технологічних характеристик, а до технічних особливостей морозильних конструкцій. Технологічно особливим видом також є й мобільні камери шокової заморозки. Застосовуються за необхідності швидкої та якісної заморозки у місцях, де побудова морозильних складів неможлива та/або економічно необґрунтована. А також, з метою скоротити час отримання продукції кінцевим покупцем за рахунок можливості транспортування її усіма відомими видами транспорту. Мобільна морозильна камера шокової заморозки спеціально поміщена всередину стандартного морського контейнера. Це здешевлює та спрощує транспортування продукції морем, суходолом або залізницею. Унікальність конструкції, її сертифікація за стандартами ISO наділяють цей тип камер такими беззаперечними перевагами: Дозволяє відтермінувати реалізацію продукції та/або перенести місце її реалізації. Легко переміщується; можливе встановлення навіть у полі. Працює в умовах пустелі (за дуже високих зовнішніх температур) та за допомогою автономних джерел живлення. Має компактний розмір. Відповідає міжнародним стандартам транспортування охолоджувальних систем. Двоступеневий компресор. Висока холодопродуктивність. Суттєво дешевше побудови холодильних складів та їхнього обслуговування. Ці особливості дозволяють відокремити цей тип камер шокової заморозки. Незамінний у випадку необхідності швидко й мобільно використовувати шокову заморозку для своєї продукції у будьякому місці в будьякий час. Цей вид камер шокової заморозки представлений на нашому сайті. Усі подробиці та вартість мобільних камер шокової заморозки Ви дізнаєтесь, подзвонивши за нашими номерами телефонів. Компанія «Контейнери України» З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників. Покупка Оренда