Контейнери в архітектурі

Поділитися інформацією:

Використання в архітектурі і будівництві вантажних контейнерів - віяння не тільки нове, але і вельми популярне. Ми достовірно не знаємо, хто першим зважився збирати будинку з такого дуже незвичайного матеріалу, але відомо, що близько десяти років тому Адам Калкін, художник і архітектор з штату Нью-Джерсі, не тільки став проектувати і зводити будівлі з контейнерів, але й зайнявся активною популяризацією такого засобу зведення різноманітних будівель.

 

Сьогодні вже в усьому світі достатньо прибічників та наслідувачів «контейнерної» архітектури. Всі прибічники нестандарного підходу до вирішення стандартних проблем гідно оцінили нову ідею, адже:

  • світовий запас списаних вантажних контейнерів практично невичерпний, вони достатньо дешеві та доступні у будь-якій кількості;
  • На будівництво споруд з контейнерів витрачається значно менше коштів та часу, ніж у традиційних методах та технологіях;
  • будівлі з контейнерів екологічно безпечні;
  • вирішується така актуальна екологічна проблема, як вторинне використання матеріалів;
  • з контейнерів можна створити будівлю будь-якої форми та розмірів, ніби з деталей конструктора «Лего»;
  • будівлю з контейнерів можна звести у будь-якому кліматичному поясі, у будь-якому, навіть у самому недоступному, на перший погляд, місці;будівлі з контейнерів екологічно безпечні;
  • з контейнерами можна безкінечно експериментувати, знаходячи усе нові й нові архітектурні рішення.

 

Архітекторами різноманітних країн розроблено та у співробітництві з будівельниками реалізовано тисячі проектів споруд з контейнерів. В їхньому оснащенні та обробці використано новітні технології та матеріали. Кожна з цих будівель унікальна та цілком може претендувати на звання «шедевр сучасної архітектури».

 

Архітектурні компанії Європи та Сполучених Штатів Америки працюють над створенням універсальної основи багатоповерхової конструкції з контейнерів, в якій окремий контейнер має бути без особливого зусилля від'єднаний від загальної основи та настільки ж легко з'єднаний з іншою. Автори таких проектів впевнені, що їхні ідеї можуть зробити світ ще більш мобільним, оскільки з таким контейнером можна без проблем переїхати в інший район, місто або навіть країну, перевезти свій будинок на вантажівці або кораблі.

 

Спеціалісти, що серйозно займаються «контейнерною» архитектурою, впевнені, що за нею майбутнє. А у Китаї вже розпочато виробництво спеціальних модернізованих контейнерів, або, як іх ще називають, «наборів Lego».

 

Компанія «Контейнери України»

З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників.