М'ясо птиці: зберігання та перевезення 20.02.2019 Поділитися інформацією:М'ясо птиці – продукт швидкопсувний. Після розділки його потрібно з'їсти або піддати холодильній обробці. Як у домашніх умовах зберегти та приготувати птицю, знає кожна хазяйка. Ми присвятимо цю статтю умовам підготовки м'яса птиці у промислових маштабах для його перевезення. У лютому 2017 року експорт м'яса птиці з України склав 31 700 тонн. Це на 45% більше аналогічного періоду 2016 року. Виробники м'яса птиці модернізують обладнання задля збільшення виробничості. З моменту виробництва до отримання споживачем м'ясо проходить етапи: підготовки, пакування, завантаження/розвантаження, транспортування. На підготовчому етапі тушки миють, обробляють та/або патрають. Потім охолоджують до температури +4… +6°С або заморожують до -12… -25°С. Використовують методи охолодження: повітряний, повітряно-крапельний або шляхом занурення у воду. Для заморожування: повітряний, контактний або занурний методи. Обирають в залежності від цілей використання, об'єму продукції, виду (тушки, напівтушки та/або продукти обробки), пакування та ін. Спосіб охолодження та/або заморозки впливає на швидкість обробки. Чим швидше процес охолодження/заморозки, тим більше строк зберігання продукту. Оброблене м'ясо пакують на виробництві. Використовують дощаті ящики (до 30 кг продукції), ящики з гофрованого картону або з нержавіючого металу (до 15 кг продукції). Тару маркують фарбою без запаху або паперовим ярликом. Правильно оброблене, підготовлене та упаковане м'ясо зберігає максимум своїх вихідних властивостей, зовнішній вигляд та якість. Запаковане охолоджене м'ясо зберігають до 5 суток за умов: Температури від 0 до +2°С; Відносної вологості повітря 80-85%. Запаковане заморожене м'ясо зберігається за умови відносної вологості повітря 85-95%. В залежності від температури у товщі продукту та його типу термін зберігання наступний: Вид птиці Термін зберігання, місяців -12°С -15°С -18°С -25°С й нижче Кури, індики, цесарки 8 10 12 14 Курчата, бройлери-курчата, індичата, цесарки 8 10 12 14 Гуси, качки 6 8 10 12 Гусенята, каченята 6 8 10 12 Напівфабрикати 3 – – – За цей час продукт потрібно встигнути доставити та/або реалізувати, спожити. Для доставки м'яса будь-яким транспортом використовують танк контейнери. Виробник обирає підходящий йому морський контейнер в залежності від об'єму продукції. Вантаж, запакований у коробки, вкладається на палети. Стандарти вантажопідйомності морських рефрижераторних контейнерів наступні: Характеристики 20 DCRF 40 HCRF 45 HCRF PW Максимальна вантажопідйомність, кг. 23 000 27 990 27 300 Кількість палет, що вміщується 9 20 26 Кількість європалет що вміщується 10 23 32 Незалежно від об'єму рефрижераторного контейнера він зберігає усі потрібні температурні умови для продукту. Покупець отримає товар зазначеної Вами якості. Наступний експортний контракт у Вас у кишені! Обладнання можна купити, орендувати або взяти у лізинг. Достатньо подзвонити або написати нам. Рефконтейнери нові и Б/В з гарантією впродовж року Компанія «Контейнери України» - лідер на українськом ринку в області продажу та оренди рефконтейнерів. У асортименті контейнери від 20 до 45 футів, включаючи модифікації підвищеної місткості HC та HC PW. Ну усі частини (компресор, контролер, конденсатор) діє гарантія 1 рік на нові рефи й до 6 місяців на б/в. Покупка Оренда