Проект «Контейнери надій» - доступне житло майбутнього

Поділитися інформацією:

Навіть ті, кого зовсім не приваблює використання нестандартних будівельних матеріалів для будівництва приміщень різного призначення, будуть приємно здивовані, дізнавшись, наскільки вигідним і зручним є використання контейнерів в будівництві. Вони надійні і практичні, дають можливість створювати різні планувальні рішення і архітектурні форми.

Використання транспортних контейнерів для будівництва будівель було запатентовано американцем Філіпом Кларком ще в 1987 м. Сьогодні іх використовують для будівництва приміщень різноманітного призначення, починаючи тимчасовими притулками, закінчуючи розкішними особняками.

 

Відомий коста-риканський архітектор Бенджамін Гарсія Саксе надав загальній увазі своє бачення доступного житла в майбутьому. Цей проект отримав назву Containers of Hope, що в перекладі на англійську означає «Контейнери надії». Дійсно, такий ефективний метод будівництва напевно зможе принести надію шляхом, хто не зможе дозволити собі використовувати капітальне будівництво.

Для створення приватного будинку архітектор використав два транспортних контейнера, строк експлуатації которых вже сплив, та багато вікон. Будинок призначався для сімейної пари, що жили в Сан-Хосе як місці їхнього постійного проживання. Реалізація проекту проходила у тісній співпраці архитектора Бенджаміна Гарсіа Саксе з власниками такого незвичного будинку Марко Перальта й Габріелєм Кальво.

Два контейнери було встановлено поряд один з одним, а частину їхньої обшивки прибрали та замінили на скло. Листи металу, які залишились після вирізання віконних отворів, використовувались для створення даху. В результаті вийшов дуже вдалий похилий дах, яка й з'єднувала контейнери.

 

Всередині приміщення було створено відмінні тепло- та шумоізоляції, постелено нову підлогу. Застелена частина даху, що височіє над контейнерами, забезпечила наявність наскрізної вентиляції.

Вартість такого чудового будинку також приємно вас здивує. Власникам будинку самостійно виконати частину роботи зі створення сучасного та затишного житла з контейнерів, тому їм вдалося «вкластися» в суму 40 тисяч доларів.

На думку автора проекту, потрібно бути уважним до вживаних речей та завжди мислити творчо. Це допоможе по-новому подивитися на, здавалося, що нікому не потрібні речі. До того ж, будівлі з контейнерів, що швидко будується, вважаються екологічно чистими та безпечними для людини та навколишнього середовища.

 

Компанія «Контейнери України»

З 2005 року займаємося поставками контейнерів для всіх видів вантажів. Більше 4500 клиєнтів, включаючи великі компанії, з різних регіонів України впевнилися у якості нашого сервісу та продукції, а також у високій професійності наших співробітників.