Використання реф контейнера в якості стаціонарного холодильного складу

Поділитися інформацією:

Товар, що потребує дотримання температурного режиму, виробляється та експортується по всьому світу. Розширення географії міжнародної торгівлі продуктів харчування стало можливим завдяки винаходженню морського рефрижераторного контейнеру. Інновації в науці, техніці, бізнес-процесах, у декілька разів скоротили час, від моменту виробництва продукції до її реалізації. Зростаючий попит на продовольчі товари стимулює його продаж з такою швидкістю, що вони не залежуються на складах. Конкуренція створює жорсткі умови щодо ціноутворення та зменшення маржі прибутку для бізнесу. Підприємці знижують витрати на виробництво, одночасно покращуючи якість продукції та скорочуючи час на її доставку.

Побудова холодильних складів за таких умов – витратна, важко окупна та навіть безглузда справа. Як у відомій рекламі – «Навіщо платити більше?». Рефрижераторні контейнери легко та без метушні вміщують в себе тимчасово або на довготривалий термін продукцію, що потребує дотримання температурного режиму. За потреби вони швидко доставляються разом з вантажем кінцевому споживачеві авто, ЗД та морським транспортом. Рефи невибагливі у роботі, мобільні, не потребують спеціального обладнання для завантаження-відвантаження, долговічні, енергоефективні, місткі. Альтернатива дорогій побудові стаціонарних складів, дозволяє економити гроші та час на завантажувально-розвантажувальних операціях.

Для того щоб обладнання прослужило максимально довго та ефективно, слід врахувати кілька простих правил. Вони стосуються встановлення контейнера, завантаження-розвантаження та техніки безпеки при експлуатації.

Правила встановлення.

  1. Необхідно попередньо розчистити місце встановлення контейнера від сміття, рослинності та нерівностей. Поверхня має бути строго горизонтальною, так само як і дверний отвір контейнера.
  2. Опора контейнера здійснюється виключно на його кутові фітінги.
  3. Поблизу місця встановлення має бути джерело з водою для можливості санобробки контейнера раз на пів року. Для стікання води через дренажні отвори потрібно передбачити поздовжній рівень у 3% відносно горизонталі контейнера.
  4. Зі сторони рефрижераторної установки відстань до найближчого об'єкту має бути не меньше 4-х метрів. Зі сторони дверей задля їх повного відкривання – не менше 2-х.
  5. Установка має бути добре освітлювальна для можливості сервісного обслуговування.
  6. Потрібно заземлити контейнер відносно загальної ширини мідним проводом з перетином від 0,5 квадрати.
  7. Автоматичний вимикач має знаходитися максимально близько до місця встановлення. Живлення контейнера здійснюється з граничним струмом відсічення 25 ампер до трифазної мережі 380В, 50 Гц.

Вимоги щодо завантаження-розвантаження.

  1. Завантаження-розвантаження здійснюється кранами та навантажувачами, які сертифіковані у відповідних категоріях.
  2. Максимальна вантажопідйомність за умов стаціонарного зберігання без переміщення 20, 40 та 45-футового контейнера 3,3, 4,8 та 4,8 тонн відповідно. Перевантаження не допускається. Це значення «Max payload» вказано на дверях контейнера.
  3. Продукція завантажується на відстані 20 см від стінки з агрегатом й від розпашних дверей, не вище червоної відмітки на бокових стінках.
  4. Перед завантаженням-розвантаженням агрегат має бути вимкнено.
  5. У рефконтейнер завантажується лишень однорідна продукція з єдиними вимогами щодо умов зберігання.
  6. Температура продукції, що завантажується, має бути наближенною до температури, що встановлена на панелі управління.

Важливо пам'ятати, що у 45-футові контейнери вантаж завантажується лише на палети. Пов'язано це з тим, що підлога у цьому типі контейнерів не має Т-подібного профілю. Така підлога використовується в якості провідника для охолодженого повітря в 20 та 40-футових реф контейнерах.

Техніка безпеки.

  1. Періодичність відтайки контейнера встановлює технолог.
  2. Необхідно слідкувати за чистотою каналів у підлозі контейнера, що відводять повітря.
  3. У випадку зміни типу продукції контейнер потрібно вимити та очистити.
  4. За умов частого відкривання дверей потрібно вимикати агрегат за допомогою тумблера «ST». У кінці такого дня вмикати ручне відтаювання тумблером «MD».
  5. якщо двері камери довгий час відчинені, установка має бути повністю вимкнена або включено режим ручної відтайки.
  6. Один раз на тиждень радіатор конденсатора потрібно мити водою під високим тиском.

Усі деталі й подробиці використання описані в інструкції з експлуатації. Наші інженери та механіки можуть надати Вам більш детальну інформацію.

Рефконтейнери нові и Б/В з гарантією впродовж року

Компанія «Контейнери України» - лідер на українськом ринку в області продажу та оренди рефконтейнерів. У асортименті контейнери від 20 до 45 футів, включаючи модифікації підвищеної місткості HC та HC PW. Ну усі частини (компресор, контролер, конденсатор) діє гарантія 1 рік на нові рефи й до 6 місяців на б/в.