Типи та класифікація рефконтейнерів

Поділитися інформацією:

Рефрижераторні контейнери – ємність для перевезення вантажів, яка обладнана холодильною установкою для підтримання потрібної температури у своєму внутрішньому просторі.

Переваги цієї тари:
– здатність зберігати свіжість вантажів з особливими вимогами до температурного режиму;
– довготривале зберігання заданої температури навіть за умови знеструмлення холодильної установки;
– зручність розвантажувально-навантажувальних робіт, завдяки стандартизованим розмірам рефконтейнерів та наявності спеціального приладдя.

Особливості конструкції

Типи та класифікація рефконтейнерів

Рефрижераторний контейнер складається з двох основних блоків: холодильного агрегату та корпусу. До складу корпуса входять:
1. Несучий внутрішній каркас який виконано з харчової нержавіючої сталі.

2. Стіни з сендвіч-панелей, які дозволяють зберігати температуру всередині контейнера. Зовнішнє покриття виготовляють з дюралюмінію товщиною 2,0 мм або профільованої сталі, утеплювального шару з пінополіуретану та профільованої харчової антикорозійноі сталі товщиною 0,6 мм;

3. Підлога в рефрижераторному контейнері може бути двох видів. В 20-и та 40-ка футових рефрижераторних контейнерах використовується Т-подібний алюмінєвий профіль, який дозволяє охолодженому повітрю циркулювати всією площею підлоги контейнера без перешкод. Величезним плюсом такої підлоги, є, те що вантаж можна складати безпосередньо на підлогу, у ящиках, картонних коробках, целофані. В моделях 45 футів підлога суцільнометалева, та складання продукції можливе виключно на палетах, для можливості вільної циркуляції охолодженого повітря.

4. Двері. Виготовляються з таких самих сендвіч-панелей як стіни, оздоблені спеціальними запорами та ущільнюючими резинками, що забезпечують герметичне закривання.

5. Додаткове обладнання. У випадку необхідності всередині контейнера можуть встановлюватися додаткові полиці та кріплення. Холодильний агрегат розміщується у торці корпусу та складається з блоку управління, компресора, конденсатору, випаровувача, вентиляторів та іншиї допоміжних елементів. Основна функція холодильного агрегата – підтримання температурного та вологостійкого режимів всередині контейнера. Підтримання температурного режиму вдається за рахунок примусової вентиляції повітря всередині контейнера.

Розміри рефрижераторних контейнерів.
Розміри рефрижераторних контейнерів ідентичні стандартним морським контейнерам, згідно ISO:
1. 20 футів – для перевезення невеликих вантажів;
2. 40 футів – для транспортування стандартних вантажів;
3. 40 та 45 футів High Cube – містка великогабаритна тара збільшеної висоти.

Типи та класифікація рефконтейнерів

Рефконтейнери нові и Б/В з гарантією впродовж року

Компанія «Контейнери України» - лідер на українськом ринку в області продажу та оренди рефконтейнерів. У асортименті контейнери від 20 до 45 футів, включаючи модифікації підвищеної місткості HC та HC PW. Ну усі частини (компресор, контролер, конденсатор) діє гарантія 1 рік на нові рефи й до 6 місяців на б/в.